Kosten van een goede letselschadeadvocaat Dordrecht

Letselschade DordrechtWanneer u door een ongeval (bijvoorbeeld een verkeers- of bedrijfsongeval) gewond raakt, dan is er sprake van letsel. Als u daarna schade lijdt en dus door het ongeval kosten maakt, lijdt u letselschade. Een jurist of letselschade advocatenkantoor Dordrecht kan deze schade vaak verhalen. 

Zelfs de beste letselschade advocaat hoeft niet duur te zijn.

Letselschade advocaten kunnen vaak gratis werken voor het slachtoffer van de letselschade. De kosten kunnen ze dan namelijk verhalen op de aansprakelijke partij of op de verzekering van die partij. Ook kan een juristenkantoor soms op basis van no cure, no pay werken. 

Wanneer een letsel advocaat / letselschade jurist inhuren?

Een letselschade advocaat of jurist wordt vaak ingehuurd door mensen na situaties zoals een ongeval. Als u na een ongeval niet kunt werken en de kans op hervatting van uw werkzaamheden klein is, moet u een rechtszaak aanspannen om een ​​geldelijke vergoeding te claimen. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat ondersteunt uw zaak en geeft u gemoedsrust. U hoeft zich geen zorgen te maken over gedoe met verzekeringsmaatschappijen wanneer een letselschade advocaat aanwezig is.

U kunt een kantoor zoeken dat landelijk werkt of plaatselijk. Zoals bijvoorbeeld een letselschade advocaat Dordrecht wanneer u in deze omgeving woont.

Welke schadeclaims kan uw letseladvocaat voor u indienen?

Letselschade kent een andere term, onrechtmatige daad, waarmee u vergoeding van de schade kunt eisen. Veel incidenten komen in aanmerking en sommige niet. U moet begrijpen dat u geen zaak kunt indienen voor ‘elk’ ongeval. Hier zijn enkele van de meest voorkomende claims die ook aanvullende ondersteuning of bewijzen en documenten vereisen voor compensatie.

 • Verwondingen door verkeersongevallen zoals auto-ongelukken

Er gebeuren elke dag talloze ongevallen op de wegen, maar ze komen niet allemaal in aanmerking voor vergoeding. Snelheidsovertredingen, onverzekerd rijden, rijden onder invloed, het niet volgen van de verkeersregels, afgeleid rijden, parkeernalatigheid, etc. zijn veelvoorkomende oorzaken van ernstige verkeersongevallen.

Sommige incidenten zijn catastrofaal, waardoor u getraumatiseerd raakt (zowel fysiek als mentaal). Afhankelijk van de omstandigheden en de dekking van de verzekering gaan de schadeclaims over tot een rechtszaak of een schikking. Advocatenkantoren op het vlak van letselschade behandelen verschillende soorten zaken waarbij auto-ongelukken betrokken zijn, zoals:

 • Aanrijdingen met motorfietsen
 • Ongevallen met trekker en oplegger
 • Dronken rijden 
 • Afgeleid rijden
 • Rideshare-incidenten
 • Hit-and-run gevallen
 • Voetgangers ongevallen door de auto veroorzaakt
 • Fietsongevallen
 • Bedrijfsaansprakelijkheidszaken of arbeidsongevallen

Een ander veel voorkomend type letselschadezaak is de bedrijfsaansprakelijkheidszaak. Er zijn verschillende soorten bedrijfsaansprakelijkheidszaken:

 • Ongevallen bij uitglijden, struikelen en vallen
 • Hondenbeten of dieren aanvallen
 • Verwondingen op de bouwplaats
 • Pretpark verwondingen
 • Verwondingen op openbare plaatsen

In het onroerend goed kan de verhuurder soms verantwoordelijk worden gehouden voor het nakomen van zijn wettelijke verplichtingen (zorgstandaard). Als het pand niet veilig en ongevaarlijk wordt gemaakt, kan dit leiden tot mogelijke ongevallen en uiteindelijk rechtszaken.

Verwaarlozing van verpleeghuizen en misbruik door zorgverleners: het kan helaas voorkomen, ook in Dordrecht. Werkgevers zorgen soms voor een antecedentenonderzoek bij het inhuren van een goede verpleegkundige of verzorgende. Ondanks deze verificatie kunnen er echter problemen optreden. In elk dergelijk geval, wanneer er aanzienlijke schade is aan u of uw geliefde, heeft u het burgerrecht om een ​​klacht in te dienen en om schadevergoeding te vragen.

 • Onrechtmatige dood / medische fouten

Onrechtmatige dood treedt op wanneer een persoon sterft als gevolg van de niet-criminele daden van een ander. Sommige letselschade advocaten behandelen deze zaken, andere niet. De dood van een persoon als gevolg van medische nalatigheid of internationale schade komt soms in aanmerking voor vergoeding van persoonlijk letsel.

 • Wat is letsel of schade?

In juridische termen verwijst schade naar economische of niet-economische schade veroorzaakt door het letsel. U kunt een rechtszaak aanspannen voor medische kosten, loonverlies, verlies van toekomstige verdiencapaciteit, lichamelijke handicap, misvorming, materiële schade, pijn en lijden en emotionele stress. U heeft het recht om vorderingen te vorderen voor al deze schade.

Punitieve schadevergoedingen vallen ook onder de letselschadeclaims. Bestraffende schadevergoedingen worden tegen de overtreder beoordeeld als “motivatie” om hun gedrag in de toekomst te corrigeren. Wacht niet te lang met het ondernemen van actie – u wilt niet in de val lopen van verjaringstermijnen en de mogelijkheid verliezen om schadevergoeding te eisen. Gespecialiseerde lokale websites kunnen helpen om een geschikte adviseur bij u in de buurt te vinden.